Tanszékvezetői és Szakfelelősi köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

Az EHS szakember/szakmérnök szakirányú továbbképzéseket a Debreceni Egyetem létesítette, a létesítést, a szak indítását és aktív koordinációját a Műszaki Kar Környezetmérnöki Tanszéke végzi.

 A Műszaki Karon a korábbi Környezet- és Vegyészmérnöki Tanszék koordinációjában 2001-ben kezdődött a főiskolai szintű környezetmérnök képzés, majd a Bolognai folyamat alapján, 2005-ben indult a környezetmérnöki BSc alapszak. Az alapszakon végzettek 2011-től Környezetmérnöki MSc szakon tanulhatnak tovább, mely sikeres képzés végzettjei közül jelenleg számos hallgatónk Doktori Programokban vesz részt.

A környezetvédelmi képzésekben szerzett tapasztalatainkra építve a DE korábban Népegészségügyi Karának, (jelenleg ÁOK, Népegészség- és Járványtani Intézetének), valamint a munka- és a tűzvédelem területén nagy gyakorlattal rendelkező szakértő kollégák, illetve vállalati EHS vezetők bevonásával rendkívül színvonalas oktatói gárdára építve dolgoztuk ki az új EHS szakirányú szakok tartalmi és szakmai elemeit.

Az eltelt évek alatt a DE MK Környezetmérnöki Tanszékének koordinációjában futó EHS szakirányú továbbképzéseken nagy tapasztalatokra tettünk szert, folyamatosan fejlesztve a képzési tartalmat, az aktuális előírások, jogszabályi és munkaerőpiaci elvárások alapján.

A képzésben résztvevő oktatók a kutatás területén is megalapozták az említett szakok indításának feltételeit, a magas szintű gyakorlati részarány biztosítását. A kutatási témák széles spektrumon mozognak, a képzés E, H, S pilléreihez aktívan kapcsolódnak. A kutatáshoz a Karok oktatói az elmúlt években számos pályázatot nyertek el. A fentiek alapján a képzésben résztvevő Karok és oktatók megfelelő szakmai hátteret biztosítanak a EHS szakirányú képzéshez, mely szakok szorosan illeszkednek a képzőhelyek képzési profiljába is.

Az EHS szakember/szakmérnök oklevél a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, komplex szaktudást biztosító képesítés, amely minden jelentkezőnek és képzésen oklevelet szerző mérnök vagy nem mérnök alapdiplomás számára eredményes továbbképzést jelent a szakmai karriertervezéshez.

Amennyiben Ön nyitott egy kihívásokkal teli és versenyképes szakma elsajátítására, hallgatóbarát és magas színvonalú képzésen szeretné fejleszteni ismereteit, akkor kiemelten ajánljuk szíves figyelmébe a gyakorlat- és szaktudásorientált EHS szakirányú továbbképzéseinket.

 

Dr. Bodnár Ildikó s.k.

főiskolai tanár, szakfelelős

Dr. Kocsis Dénes László s.k.

egyetemi docens, tanszékvezető

Frissítés dátuma: 2021.07.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.