Oktatási tudnivalók

Képzési forma, tagozat Képzési idő A képzés költsége

Levelező tagozat

Félévente: 5xpéntek, szombat

4 félév

Kreditbeszámítással akár 2 félév

180.000. - Ft/félév

Az oktatás rendje, tanév, vizsgák

 • A tanulmányok időtartamára a posztgraduális képzésben résztvevő hallgatókra is vonatkoznak a Debreceni Egyetem Műszaki Kar szabályzatai (Tanulmányi és Vizsgaszabályzat; DE MK Hallgatói Juttatásokról és Térítésekről Szóló Szabályzat. A szabályzatok az Egyetem honlapján megtalálhatók).
 • A szakirányú továbbképzés az egyetemi graduális oktatáshoz hasonlóan, félévekre tagolódik és időtartama szakonként meghatározott. A konzultációk (általában) 3 hetenként pénteken és szombaton vannak.
 • Az ismeretek átadása, a tervezett tananyag feldolgozása előadások és gyakorlati foglalkozások keretében valósul meg. Az előadók a Kar és az Egyetem oktatói, illetve meghívott előadók, kiemelkedő felkészültséggel és nagy szakmai, gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek.
 • Az oktatás kredit rendszerű képzésben történik. A hallgatóknak a tanulmányaik folyamán a szak tantervi követelményében meghatározott mennyiségű kreditet kell szerezni, továbbá sikeres vizsgát kell tenni a tanterv által előírt tantárgyakból.
 • A tanulmányok szakdolgozat készítésével és sikeres záróvizsga teljesítésével záródnak. Záróvizsgára csak az a hallgató bocsátható, aki a tantervben előírt követelményeket, az előírt kreditet megszerezte, a vizsgákat eredményesen teljesítette.
 • A programokat mérnökök és nem mérnöki diplomás jelentkezők részére továbbképzésére, szaktudásuk bővítésére, speciális ismeretek megszerzésére ajánljuk, melyekkel munkájukban magasabb szinten tudják teljesíteni feladataikat, illetve helyzeti előnybe juthatnak a munkaerő piacon.

Egyéb tudnivalók:

 • A Kar a szakonként előírt felvételi létszám esetén indítja a képzéseket, melyről a jelentkezőket írásban értesíti.
 • A hallgatókat félévenként írásban tájékoztatást kapnak a konzultációs időbeosztásról.

Költségtérítés:

 • A költségtérítés összegéről szakonként, tanévenként értesítjük a hallgatókat,
  2021. szeptemberétől az EHS szakirányú továbbképzési szakokon ez a díj 180.000 Ft/félév.
 • A költségtérítés megfizetése a NEPTUN tanulmányi programon keresztül, ill. számla alapján történik, a hallgatók tandíjfizetési kötelezettségét a munkáltató a szakképzési alap terhére átvállalhatja. Ebben az esetben a Kar megteremti a szükséges feltételek a 2001. évi LI. törvény rendelkezései szerint.
 • A költségtérítési díj befizetési határideje: a szabályzat szerint (őszi félévben: október 20., ill. tavaszi félévben: március 20.)
 • Beiratkozáskor, az első félévben 5000.-Ft. regisztrációs díj megfizetése is szükséges.

Frissítés dátuma: 2021.07.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.