EHS szakember szakirányú továbbképzési szak

OH engedély: FNYF/121-1/2017
kód: TTOVESK
Felvételi létszám: 25 fő
A képzési idő: 4 félév
A képzés költsége: 150.000.-Ft/félév
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 14.
A szakindítás időpontja: 2018. szeptember 21.

Felvétel feltétele:

  • Legalább alapképzésben (ideértve a főiskolai végzettséget is) szerzett nem mérnöki oklevél

Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:

  • EHS szakember

Képzési cél:

  • A képzés célja olyan korszerű, műszaki, munka- és tűzvédelmi, környezet-egészségügyi és környezetirányítási ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik képesek a munka- és tűzvédelmi, a kémiai- és iparbiztonsági előírások kidolgozására, fejlesztésére és betartatására, képesek a potenciális környezeti ártalmak és veszélyek azonosítására, felmérésére, a környezeti károk megelőzésére, ill. csökkentésére, továbbá képesek kárelhárítási projektek irányítására. A vonatkozó jogi ismeretek alapján megfelelő technológiai megoldásokat dolgoznak ki és alkalmaznak a munkahelyi/vállalati EHS feladatok és célok elérésére.

A szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök kreditértékei

Alapismeretek: 35 kredit

  • Az EHS tanulmányokhoz szükséges környezeti elemek és azok védelme, környezetegészségtan és -epidemiológia, munkaegészségtan, munkavédelem, tűzvédelem és EHS kommunikáció témakörökbe tartozó ismeretek.

Szakmai törzsanyag: 30 kredit

  • Speciális, az adott területre vonatkozó EHS ismeretek, elsősorban az EHS jogi háttere, környezetvédelmi mérések, toxikológia és ökotoxikológia, megújuló erőforrások, munkabiztonság, tűzvédelem témakörökbe tartozó ismeretek.

Speciális szakmai ismeretek: 45 kredit

  • EHS jogi háttere, környezetvédelmi engedélyezési eljárások és környezeti hatástanulmányok, hulladékgazdálkodás, integrált irányítási ismeretek, környezetirányítás, munkaegészségtan, kockázatbecslés, kémiai- és iparbiztonság témakörébe tartozó ismeretek.

Összességében a hallgatóknak szakdolgozat nélkül 110 kreditet kell megszerezniük!

A szakdolgozat kreditértéke: 10.

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit.

Frissítés dátuma: 2018.10.30.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.