Az EHS jelentése

Az EHS szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés megjelenése előtt a környezetvédelmi, munkavédelmi és tűzvédelmi szakterületek külön-külön, önálló területenkénti képzések formájában léteztek, azonban a szakmai tapasztalatok igazolták, hogy ezek a területek szorosan összefüggenek, illetve átfednek egymással, mely szerint ún. integrált szakterület, illetve ún. EHS irányelvek kezdtek elterjedni.

Mindezek alakították ki az EHS rövidítésnek megfelelő komplex és a fenti részterületeket átölelő szakterületet, a kapcsolódó irányelveket.

EHS History:

A világ különböző területein változatos rövidítésekben és megnevezésekben fűzik össze a kapcsolódó szakterületeket, melyek közül az EHS elnevezés kiemelten népszerű:

Az EHS szakirányú továbbképzés egy diplomára épülő képzési forma, a szakirányú továbbképzés az egyetemi graduális oktatáshoz hasonlóan, félévekre tagolódik és időtartama szakonként meghatározott. A levelező rendszerű tagozati forma alapján a konzultációk (általában) 3 hetenként pénteken és szombaton kerülnek megszervezésre.

A programokat mérnökök és nem mérnöki diplomás jelentkezők részére EHS szakmérnök és EHS szakember elnevezéssel továbbképzésére, szaktudásuk bővítésére, speciális ismeretek megszerzésére ajánljuk, melyekkel munkájukban magasabb szinten tudják teljesíteni feladataikat, illetve helyzeti előnybe juthatnak a munkaerő piacon.

A Magyarországon kialakított EHS szakmérnök/szakember elnevezésű szakirányú továbbképzés célja:

  • olyan korszerű, műszaki, munka- és tűzvédelmi, környezet-egészségügyi és környezetirányítási ismeretekkel rendelkező szakmérnökök/szakemberek képzése,
  • akik képesek a munka- és tűzvédelmi, a kémiai és iparbiztonsági helyi szabályzók kidolgozására, fejlesztésére és betartatására,
  • a potenciális környezeti ártalmak és veszélyek azonosítására, felmérésére, a környezeti károk megelőzésére, illetve csökkentésére, továbbá kárelhárítási tevékenységek irányítására.
  • A vonatkozó jogi ismeretek alapján megfelelő technológiai megoldásokat dolgoznak ki és alkalmaznak a munkahelyi, vállalati EHS feladatok és célok elérésére.

Frissítés dátuma: 2021.07.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.